Skip to main content

T-2 je 31. maja 2023 na svoji spletni strani objavil obvestilo Spremembe cenika T-2 storitev s 1.7. 2023, s čimer nadaljuje dosedanjo prakso nezakonitega zviševanja cen, zaradi česar je VZMD že konec februarja vložil kolektivno tožbo v imenu blizu 166.000 naročnikov, skupno oškodovanih v ocenjeni višini nad 39 mio EUR (VIDEO: https://youtu.be/itxmtIdHpK8). T-2 ob zadnji najavi podražitev obstoječim naročnikom ni ponudil v podpis spremenjenih oziroma dopolnjenih splošnih pogojev poslovanja, s čimer še naprej vzdržuje in celo poglablja nezakonito stanje, ki nasprotuje tako splošnim pravilom obligacijskega prava kot tudi posebnim (strožjim) pravilom varstva potrošnikov.

T-2 v omenjenem obvestilu navaja, da bo s 1. julijem 2023 dvignil cene svojih naročniških paketov za dva do tri evre, podražili pa se bodo tudi stroški opominjanja in cene nekaterih drugih storitev. T-2 ob koncu obvestila še navaja, da je omenjena sprememba cen telekomunikacijskih storitev »posledica redne uskladitve cen s stroški poslovanja glede na rast indeksa cen življenjskih potrebščin, višjih stroškov dela, uporabe programskih pravic in spremljajočih naložbenih aktivnosti družbe T-2 v širitev in nadgradnjo omrežja, ki zagotavljajo razvoj naprednih storitev in neprestano posodabljanje infrastrukture,« ter dodal obvestilo glede možnosti odstopa od pogodbe.

Napovedana podražitev je brez pravne podlage, zato »VZMD družbi T-2 javno sporoča, da je nadaljevanje razmerja z naročniki nedopustno in nepravilno obravnavati kot privolitev naročnikov v podražitve, temveč ga je potrebno pravilno razumeti kot željo po nadaljevanju razmerja pod pogoji, v katere so naročniki izrecno privolili in ki jih bo sodišče spoznalo za pravno veljavne,« je objavo T-2 pospremil Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ter dodal:

»T-2 s svojim zadnjim ravnanjem dokazuje, da je bila vložitev kolektivne tožbe potrebna in upravičena. V VZMD ob tej priložnosti ponovno VABIMO VSE, ki tega še niso storili, da se pridružijo našim postopkom – več o tem na spletni strani https://kolektivno-varstvo.si«.

Prijavite se